Akciğer Hastalıkları ve Tüberküloz Enstitüsü

Enstitümüzün Amacı;

Ulusal ve uluslararası konferanslar düzenlemek.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Verem Savaş Dispanseri ile ortak gerçekleştirilecek hedefler belirleyerek gerçekleştirmek.

Bilimsel araştırma yapmak ve kurslar düzenlemek.

KURUM/KURULUŞUN TARİHÇESİ

Enstitümüz 2809 sayılı Kanunun 11.Maddesinin a-c-d bentlerinin değiştirilmesi sonucunda İstanbul Üniversitesi Rektörlüğünün 4108-58/12273 sayı 13.7.1992 tarihinden itibaren yazıları gereğince İ.Ü.Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Bronko-Pnomoloji bünyesinde İstanbul Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulmuştur.17.3.1996 yılında İ.Ü.Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıklarına bağlı Onkoloji ve Hematoloji Bilim Dallarının da bulunduğu binanın 3.katına taşınmıştır. Kasım-1999’da da İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı binası giriş katında bir odaya yerleştirilmiş ve Anabilim Dalları kapatılmıştır. Enstitümüz 09.08.1993 tarihinde Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Yüksek Lisans Programına başlamıştır. 1996 yılında da “Göğüs Hastalıklarında Rehabilitasyon” yüksek lisans programı adı altında son şeklini alarak eğitim ve öğretime devam etmektedir.Ayrıca 1998 yılında Enstitümüz   Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı ile yürütülen Göğüs Hastalıkları Multudisipliner Sigara Bırakma Polikliniğinde hastaların Solunum Fonksiyon Testleri CO difüzyon değerleri ile Hematolojik ve Biyokimyasal parametrelerinin izlenmesine başlanmıştır. Nisan 2007’de Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Anabilim Dalı yeniden YÖK kararı ile açılarak 2007-2008 eğitim- öğretim yılında Lisansüstü eğitime başlamıştır.

Bu kaydı paylaş

İstanbul Üniversitesi © 2017 All Rights Reserved